2013-02-19 13:49:54• hírek • Póti Orsolya

Közeleg a gyülekezeti vén avatási ünnepély

A Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet több olyan rendezvényre is készül, melyekre márciusban kerül sor. Ezek közül a legfontosabb a gyülekezeti vén avatási ünnepély lesz - tudtuk meg Szűcs Sándortól, a gyülekezet lelkipásztorától.

Az utóbbi két hónapban az istentiszteleteken kívül imaestek és egy karmester-kurzus várta a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjait, valamint január végén sor került arra a közgyűlésre is, amelyen beszámoltak az elmúlt évi eseményekről.

A márciusi hónapban még aktívabb lesz a gyülekezeti élet, hiszen számos rendezvényre kerül sor - nyilatkozott Szűcs Sándor lelkipásztor.

Március elsején az Ökumenikus Női Világnap alkalmából istentiszteletre kerül sor a gyülekezetben. A keresztyén asszonyok világot átfogó imamozgalma 1887-ben indult útjára az USA-ból. Azóta minden év március első pénteke lett ennek a nemes mozgalomnak a napja. Jelenleg közel 200 ország asszonyai imádkoznak ezen a napon együtt, egymásért.

Jelentős esemény lesz Nagy Kasza Zoltán gyülekezeti vénné avatása, amelyre március 3-án kerül sor. Március 7-10. között evangelizációs estékre kerül sor a gyülekezet István téri imatermében, a sorozat záró istentiszteletének pedig a szatmári filharmónia ad majd otthont.

Szintén márciusban kerül sor a lelkimunkások konferenciájára és a nagyváradi munkakongresszusra, amelyen a szatmári gyülekezet képviselői is részt vesznek. Március utolsó hete ünnepi istentiszteletekre ad alkalmat, hiszen húsvét vasárnapja idén március 31-re esik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: